friends with benefits regelen

Friends with benefits regelen kan vrij lastig lijken, maar het is iets wat best vaak voorkomt. Hoe geweldig is het als je de zorgen van een relatie niet hebt, maar alle leuke dingen wel. Dit kan heel goed werken, maar het is belangrijk dat je van tevoren alles goed bespreekt. Je moet elkaars verwachtingen managen om zo teleurstelling te voorkomen. Daarom hebben wij een een lijst met tips opgesteld waarbij friends with benefits regelen veel makkelijker wordt.

Tip 1: Krijg niet te veel gevoelens voor je FWB

Tuurlijk is het normaal dat je op een gegeven moment gevoelens krijgt voor je FWB, maar maak hier duidelijk afspraken over. Bespreek wat jullie gaan doen zodra een van jullie te veel gevoelens krijgt. Uiteindelijk kiezen jullie ervoor om FWB te zijn en geen relatie te nemen. Is dit ook iets wat je echt wilt of echt kunt? Krijg je gevoelens voor de ander, wees daar eerlijk over. Mocht je iemand zijn die vaak snel verliefd wordt op iemand anders dan kan je beter niet beginnen aan friends with benefits.

Tip 2: Neem je eigen beslissing

Laat je niet meeslepen door de ander. Als dit niet iets wat je wilt dan moet je er ook niet aan beginnen. Vaak komt het voor dat mensen beginnen aan friends with benefits met in hun achterhoofd dat het wel eindigt in een relatie. Dit is natuurlijk wel iets kan gebeuren, maar vertrouw er niet op. In een relatie is het belangrijk dat je rekening houdt met de behoeftes van je partner, maar bij een FWB mag je best egoïstisch zijn. Laat je dus niet meeslepen door een ander en zorg ervoor dat je doet wat JIJ wilt.

Tip 3: Sluit relaties niet uit

Zoals er in de vorige tip staat is er een kans dat jullie eindigen in een relatie. Sluit dit niet meteen uit. Bespreek van tevoren wat jullie gaan doen zodra er gevoelens komen. De kans dat er gevoelens ontstaan is groot aangezien je fysiek contact gaat hebben. Dit brengt je ook mentaal bij elkaar. Beslis van tevoren wat jullie in zo’n situaties gaan doen. Gaan jullie verder of laten jullie het daarbij?

Tip 4: Maak afspraken over anderen

Friends with benefits wil niet automatisch zeggen dat je ook met andere mensen mag daten of zoenen. Bespreek dit van tevoren. Hoe vervelend zou het zijn als je er achteraf tegenkomt dat je FWB ook met een ander seksueel contact heeft terwijl jij dit niet wilt. Zorg ervoor dat je achter niet voor verassingen komt te staan.

Tip 5: Wees respectvol tegen elkaar

Dat jullie FWB zijn wil niet zeggen dat jullie elkaar onrespectvol moeten behandelen. Tenslotte is een friends with benefits ook een persoonlijke relatie. Bespreek van tevoren wat jullie verwachtingen zijn en zorg ervoor dat je aan elkaars verwachtingen voldoet.

TTip 6: Soms is het beter om te stoppen

Ga niet verder met een FWB als het niet goed voelt of als je partner dingen eist wat jij echt niet vindt kunnen. Bespreek dit ook van tevoren. Doet je partner dingen waarvan jij niet wilt dat het gebeurt? Verbreek de FWB.

Tip 7: Wees eerlijk tegen elkaar

Wees altijd eerlijk tegen elkaar. Eist je partner dingen waar jij niet echt mee kan leven? Spreek het uit. Misschien komen jullie er samen uit en anders is het niet meant to be. Ga geen afspraken aan als je al van tevoren weet dat je je niet aan die afspraken kan houden. Zeg dus niet dat jullie exclusief zijn terwijl je ook met anderen zou willen afspreken.

Hoe regel je friends with benefits?

Friends with benefits regelen werkt het beste via internet. Vooral in corona tijden. Genoeg dating sites zijn gericht op mensen die opzoek zijn naar friends with benefits. Hierbij ken je denken aan Tinder, Badoo, maar ook sites zoals secondlove.nl

Regel nu een Friends with benefits

Bekijk onze Tinder alternatieven waarin de beste datingsites vermeld staan om friends with benefits te regelen.