Wie nog nooit van OnlyFans heeft gehoord, heeft wellicht de laatste maanden onder een steen geleefd. Het online platform boomde dan ook helemaal de laatste maanden.

OnlyFans is een website waarmee content creators in de vorm van abonnementen en hun content inkomsten kunnen genereren met hun volgers. Deze creators kunnen hun content achter een betaalmuur vergrendelen, waardoor fans toegang krijgen tegen een maandelijks bedrag of een eenmalige fee. De site werd in 2016 opgericht door de Britse tech-ondernemer en investeerder Timothy Stokely en heeft nu ondertussen meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers en meer dan 450.000 content creators.

Het platform lijkt dan ook de ideale tool voor influencers die geld willen verdienen door content te delen met hun doelgroep. Hiermee concurreert OnlyFans rechtstreeks met apps als Youtube en TikTok. Het verschil ligt echter in het feit dat OnlyFans enkel maar over een website beschikt en geen app. Dat komt omdat de Apple Store geen apps toelaat die seksuele inhoud delen. Seksuele inhoud vraag je? Ja hiermee, komen we meteen bij de donkere kant van OnlyFans.

OnlyFans, anders dan TikTok

Waar TikTok een app is die zich eerder richt op een erg jong publiek voor het delen van dansjes en grappige filmpjes, ligt dat bij OnlyFans een beetje anders.

OnlyFans word gebruikt door fitnesstrainers, schrijvers, artiesten, chef-koks en meer. Maar dat is slechts de niet-expliciete kant van het verhaal. Omdat OnlyFans mensen inhoud laat plaatsen waardoor ze verbannen zouden worden op andere sociale-mediasites zoals Instagram, Facebook en TikTok, wordt het ook veel gebruikt door sekswerkers en amateurpornografen die video’s en afbeeldingen uploaden en die met hun fans communiceren via directe berichten.

OnlyFans-makers kunnen dus filmpjes en foto´s posten die als NSFW worden bestempeld, maar het is niet alleen voor dat doel gemaakt. Gezien het gebrek aan beperkingen van de site, werd OnlyFans echter al snel een thuis voor volwassen artiesten, sekswerkers en modellen die NSFW-inhoud delen. Content creators kunnen ongecensureerde, X-rated foto’s en video’s plaatsen en livestreams hosten waar volgers in realtime met makers kunnen communiceren.

Hoe werkt OnlyFans?

OnlyFans Nederland is gemakkelijk te gebruiken. Creators uploaden eenvoudig hun inhoud (video’s, artikelen, foto’s) naar de site. Creators kunnen hun pagina als gratis of betaald instellen en fans betalen vervolgens om toegang te krijgen tot de exclusieve inhoud. Hoewel makers gratis accounts kunnen maken, betaalt OnlyFans 80% uit wanneer ze geld verdienen met het platform, waarbij 20% van de inkomsten als vergoeding wordt behouden.

Omdat veel van de inhoud op OnlyFans expliciet is, moeten gebruikers minimaal 18 zijn en hebben ze een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs nodig om zich aan te melden. De inhoud wordt ook beschermd door OnlyFans, zodat deze niet buiten het platform kan worden gedeeld. Als een gebruiker een screenshot op de site probeert te maken, wordt de inhoud zelfs zwart weergegeven. Gebruikers kunnen ook worden verbannen als ze worden betrapt op het proberen een screenshot te maken of op te nemen wat er aan de hand is.

OnlyFans Nederland neemt privacy serieus en het laat zien hoe ze proberen de inhoud te beschermen die makers op het platform vertrouwen. In een verklaring gaf OnlyFans aan dat ze een aangewezen DMCA-team hebben dat formele verwijderingsverzoeken uitvaardigt tegen alle gerapporteerde auteursrechtschendingen.

Hoeveel valt te verdienen met OnlyFans?

OnlyFans heeft ook in Nederland aan veel populariteit gewonnen. Niet verrassend, want het platform zou aardig wat opleveren. Zo stelt de website een minimaal en maximaal tarief voor abonnementen vast. De minimale abonnementsprijs is $ 4,99 per maand en de maximale abonnementsprijs is $ 49,99 per maand. Makers kunnen ook fooien of betaalde privéberichten instellen vanaf een minimum van $ 5. Betaalde tips en privéberichten kunnen niet alleen de inkomsten verhogen, maar ook makers helpen hun fans te betrekken en een loyale aanhang op te bouwen. Hierdoor zijn er content creators bekend die zo meer dan 100.000 dollar per jaar verdienen.

Bedragen waar iedereen van droomt. Ook tieners die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Zeker omdat je ook niet echt naakt hoeft te gaan om al geld te verdienen met de website, trekt vele tieners over de streep, aldus een documentaire van de BBC. Volgens de documentaire zou maar liefst een derde van de Twitter gebruikers die reclame maakt voor hun afbeeldingen met hashtag ‘nudes4sale’ of ‘buymynudes’ jonger zijn dan 18 jaar. Ondanks dat de minimumleeftijd op 18 jaar ligt.

Hoe verdien je geld met OnlyFans?

Er zijn vier manieren om geld te verdienen op OnlyFans: maandelijkse abonnementen, pay-per-view (PPV) inhoud, privéberichten/media en fooien. Volgens een vertegenwoordiger van OnlyFans kiezen de meeste makers voor het maandelijkse abonnementsmodel, waarbij ze hun fans een maandelijks bedrag van $ 4,99 tot $ 49,99 in rekening brengen om hun inhoud te zien. Bovendien kunnen artiesten een “gratis account” hebben, waarbij het maandelijkse abonnement gratis is, maar fans betalen tot $ 50 voor toegang tot specifieke PPV-berichten.

Op beide soorten pagina’s kunnen makers fans tot $ 100 in rekening brengen per direct, privébericht en media, zoals sms’en in de app of het verzenden van gepersonaliseerde en/of grafische video’s of foto’s.

Fans kunnen ervoor kiezen om een ​​fooi te geven op een specifiek bericht of gewoon in het algemeen. Nieuwe gebruikers kunnen maximaal $ 100 per reis fooi geven en na vier maanden op de app kunnen ze tot $ 200 fooi geven.

Bij het aanmelden voor een OnlyFans-fanaccount moeten fans een creditcard aan hun account koppelen. Elke keer dat ze geld sturen (of elke nieuwe maand bij een abonnement), wordt hun creditcard belast. Fans kunnen ook “Wallet Credits” kopen om een ​​toegewezen hoeveelheid geld aan hun OnlyFans-account toe te voegen om makers en maandelijkse kosten mee te betalen, in plaats van elke keer dat ze zich inschrijven of een fooi geven een nieuwe creditcardtransactie te doen.

Bekende personen op OnlyFans

Tijdens de pandemie zag de site een toename van beroemdheden die op zoek waren naar alternatieven om nieuwe projecten te promoten. Hoewel OnlyFans bekend staat om zijn expliciete inhoud, gebruiken sommige beroemdheden en influencers op sociale media het platform om contact te maken met fans en exclusief materiaal te verspreiden.

Voormalig Disney Channel-actrice Bella Thorne heeft bewezen dat het platform niet alleen draait om het verkopen van intieme foto’s aan fans, nadat ze maar liefst $ 2 miljoen had verdiend in een week nadat ze zich had aangesloten en erop stond dat ze niet naakt zou gaan op haar OnlyFans-account.

Afgezien van Bella Thorne hebben een hele reeks beroemdheden OnlyFans-accounts aangemaakt. Cardi B werd onlangs de beroemdste beroemdheid die zich aanmeldde bij OnlyFans toen ze een account aanmaakte na de release van haar single WAP met Megan Thee Stallion. Ze is nog steeds een van de grootste verdieners op de site en verdient naar verluidt $ 8 miljoen per maand.

Een aantal andere bekende Nederlandse of Belgische OnlyFans modellen zijn Rosanne Voorwald, Fabiola of Megan Desaever.

Laat je zelf promoten op onze website