ghosting tinder

6 oorzaken van ghosting waar jij niets aan kan doen

Als je iemand je ooit geghost heeft ken je de gevoelens van onzekerheid en een laag zelfbeeld. Als er sprake is van ghosting is het afsluiten vaak lastig. Je leert hier niks van en je groeit er ook niet door

Dus waarom doen zo veel mensen, ook degenen die er een hekel aan hebben, het? Hoogstwaarschijnlijk bedoelen we geen kwaad – ghosting kan gemakkelijk iets zijn waar we onbewust aan deelnemen, net zoals we de berichten van onze vrienden negeren als we het druk hebben.

Als iemand die zich schuldig heeft gemaakt aan ghosting, ben ik er een prioriteit van gaan maken om iemand te vertellen, waarom ik ze niet meer wil zien en om te vragen waarom wanneer iemand ervoor kiest om niet meer met mij te praten. Vaker wel dan niet, realiseerde ik me dat mijn redenen om iemand niet langer te willen zien, niets met hen persoonlijk te maken heeft – vandaar mijn theorie dat ghosting meestal te maken heeft met de problemen van de ghoster dan die van degene die wordt geghost. Natuurlijk, soms spoken mensen door iets dat je hebt gedaan – dit zijn gewoon situaties waarin dat niet het geval is.

Geen zin meer om te daten

Na mijn laatste breuk stelde ik me ten doel om op een date per week te gaan. Ik weet dat het veel klinkt, maar ik heb nooit echt veel gedate voordat ik mijn ex ontmoette, en ik wilde meer weten over wat ik wel en niet leuk vind. Ik heb eigenlijk mijn doel overtroffen, gemiddeld ongeveer twee dates per week gedurende twee solide maanden. Die ervaring was echter super vermoeiend en maakte me het daten beu. Helaas bracht dit gevoel me ertoe een paar mensen te ghosten, omdat het gemakkelijker leek om te stoppen met communiceren dan uit te leggen dat ik op deze data moest gaan voor persoonlijke ervaring en groei.

Volgens diverse relatietherapeuten is het nemen van pauzes een veel voorkomende manier om te gaan met burn-out tijdens daten. De overweldiging en teleurstellingen kunnen ervoor zorgen dat iemand volledig uit het spel verdwijnt – en zonder waarschuwing.

Opnieuw contact met de ex

Wanneer iemand besluit om terug te komen met zijn ex of op zijn minst het idee ervan koestert, ghosten ze. Het is moeilijk om iemand te vertellen dat je het opnieuw wilt proberen met een ex als je waarschijnlijk met die ex zwart hebt gemaakt bij je nieuwe date. Terugkomen bij een ex stelt een persoon open tot veel oordeel, en een ongemakkelijk gesprek veroorzaakt angst en angst, waardoor mensen waarschijnlijk zullen ghosten. Het ghosten heeft dus weinig met jou te maken, maar meer met ongemakkelijkheid vermijden.

Persoonlijke problemen

Ik ging op drie dates met een vrouw die perfect voor me leek – we hadden altijd een geweldige tijd, de fysieke aantrekkingskracht was er en zij woonde redelijk dichtbij. Toen het echter tijd was om voor de vierde keer af te spreken, ging ik door een aantal familieproblemen en als gevolg daarvan wilde ik eigenlijk met niemand daten. Hoewel de dates goed begonnen, was zij nog vrij nieuw in mijn leven, en ik had geen zin om al mijn persoonlijke problemen op hem los te laten, noch wilde ik een nieuwe relatie voorrang geven boven mijn eigen zaken. Als gevolg daarvan stopte ik langzaam met appen.

Verschillende levensfases

Dit soort ghosting gebeurt meestal na de eerste date. Je wisselt informatie over jezelf uit: wat je hebt gestudeerd, waar je werkt, hoe je jezelf over vijf jaar voorstelt, etc etc etc. Misschien wordt je date een beetje geïntimideerd terwijl je al je prestaties laat zien. Dat is aan hen – je moet jezelf voor niemand dom houden – maar het is ook begrijpelijk om sceptisch te zijn over een grote kloof tussen twee mensen. Het betekent niet dat deze persoon zich niet tot je aangetrokken voelt of dat ze je niet geweldig vinden, maar eerder dat ze zich hebben gerealiseerd dat je hen te ver voor bent in het leven. Kortom, je past niet goed bij elkaar, maar het is niet vanwege iets dat iemand verkeerd heeft gedaan. Dat kan verwarrend of oneerlijk klinken, dus de persoon helemaal vermijden wordt vaak als handigste optie.

Te veel mensen om te onderhouden

Met de huidige dating-apps en sociale media is er een overvloed aan dating opties. Dat is opwindend, vooral na een breuk of wanneer je weer in de datingscene komt, maar het kan ook overweldigend aanvoelen. Waarschijnlijk ben je niet de enige persoon met wie je match chat, en als dat het geval is, is de kans groot dat ze besluiten om het aantal gesprekken dat ze voeren te verminderen. Misschien zijn ze al begonnen met het vormen van iets interessants of serieuzers met iemand anders, of misschien zijn ze vooropgelopen tijdens hun eerste zoektocht. Wat de details ook mogen zijn, ze kunnen beginnen met ghosten

Het zijn gewoon klootzakken

Jij en deze persoon hebben het echt goed gevonden, je denkt dat je een geweldige tijd samen hebt, en dan ghosten ze gewoon. Maar weet je waar je ze kunt vinden? Op de lijst met mensen die je Instagram-verhaal hebben bekeken. Ze houden je nog steeds in de gaten, maar reageren nooit op je sms’jes. Misschien heb je ze wel eens gezien en praten ze met je alsof er niets is veranderd, maar ze hebben nog steeds niets gezegd over waar je aan toe bent. Erger nog, misschien hebben ze een foto gepost met een nieuwe date nadat ze nooit echt dingen met je hebben afgebroken. Dit soort gedrag geeft aan dat je te maken hebt met een certificeerbare klootzak. Niemand, mogelijk ook zijzelf inbegrepen, kent de reden waarom er sprake is van ghosting. Maar je kunt er zeker van zijn dat zelfs als ze je niet de gewenste sluiting bieden, je tenminste weet dat je een kogel hebt ontweken.

Gerelateerde artikelen:

8 manieren om een betere eerste date te te hebben

In dit artikel lees je over tips en trucs om je eerste date meteen een succes te maken