8 manieren eerste date

Het is de eerste date en HET IS AAN. Jij en je match hebben eindelijk toegezegd om offline te gaan en IRL te ontmoeten. Maar in de aanloop naar de speciale avond zijn er al die zenuwen om een goede indruk te maken, van wat te dragen tot waar te gaan (zal mijn barman uit de buurt me veroordelen omdat ik een vijfde gast hierheen heb gebracht?).Het goede nieuws is dat veel van datgene waarover we ons zorgen maken, kan worden vermeden. Hieronder lees je hoe je een stressvrije eerste date kan hebben.

Voorkom onrealistische verwachtingen.

Volgens diverse relatiedeskundigen, zou een eerste date een gelegenheid moeten zijn om een nieuw iemand te ontmoeten en het onbekende te omarmen. Als je het benadert met een agenda of een vooropgezet idee van wat die relatie in de toekomst zal zijn – of het nu een serieus iets, aansluiting of vriendschap is – zou je jezelf kunnen voorbereiden op een ramp of teleurstelling. In plaats van de hele tijd te analyseren en jezelf afvragen of het je toekomstige partner zou kunnen zijn kan je ook gaan genieten van de aanwezigheid van je date. Het helpt om een open geest te behouden en mee te gaan met de stroom.

Let op je prioriteiten.

Soms kunnen eerste dates aanvoelen als sollicitatiegesprekken, en het is alleen maar menselijk om indruk te willen maken en de test te halen. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat jij niet de enige bent die onder vuur ligt. “Mensen vergeten vaak dat de date niet alleen voor de andere persoon is om erachter te komen of ze je leuk vinden … een date zou eigenlijk moeten gaan over het beoordelen of je ze nog een keer wilt zien,” zegt relatiedeskundige Dave. Stem af op het gesprek en zoek naar gemeenschappelijke interesses of dealbreakers. Als je date verschillende meningen heeft, aarzel dan niet; wees er eerlijk over. Vera, 21, is het daarmee eens: “Ik ben constant op zoek naar validatie”, zegt ze. “Maar ik moet zoeken naar wat ik wel en niet leuk vind aan de man in plaats van te denken dat hij degene is als hij mij leuk vindt.”

Besteed minder tijd aan het uiterlijk.

Leg het scheermesje en de make-upkit neer. Je hoeft geen uren te besteden aan het verzorgen, opmaken en aankleden. Zoek liever een outfit waarvan je weet dat je die leuk vindt. “Ik ben me gaan realiseren dat je er op je best uitziet als je je op je best voelt. Maar je ‘beste’ betekent niet noodzakelijk iets sexy, strakker of onthullends als dat niet iets is waar je je prettig in voelt, “zegt Vera 21.” Hetzelfde geldt voor make-up; Ik zal misschien een beetje oogschaduw op doen, maar verder blijf ik bij mijn dagelijkse look. Als je jezelf voelt, gedraag je je als jezelf – dat is wat je wilt dat de andere persoon zich sowieso aangetrokken voelt. 

Geef jezelf een peptalk.

Er zijn veel manieren om je zelf te hypen voor een date (naast het luisteren naar Lizzo tijdens herhaling en dansen voor de spiegel). “Ik heb sociale anxiety met vreemden en moet mezelf van een richel praten als al deze gedachten door mijn hoofd razen”, zegt Marloes. “Ik herinner mezelf eraan dat ik wenselijk ben, zodat ik binnen kan lopen met het vertrouwen dat ik heb in mijn normale leven dat ik niet heb met mannen.” Haar therapeut raadde een oefening aan waarbij ze haar vrienden vroeg om hun favoriete persoonseigenschappen van haar op te sommen. Ze was verrast hoeveel ze in haar zagen dat ze niet in zichzelf kon zien. “Ik las het briefje voordat ik onlangs naar buiten ging, en ik realiseerde me dat ik deze persoon niet nodig heb om me goed genoeg te maken”, zegt Marloes. “En dat was een geweldige eerste date.”

Overweeg een telefoongesprek.

Het klinkt misschien ouderwets, maar even bellen is meestal beter dan whatsappen. “Ik vind dat je altijd eerst moet telefoneren”, zegt relatietherapeut Dave. “Dat geeft je een realiteitscheck of er chemie is, en het is een ander investeringsniveau voordat je samenkomt.” Dat bespaart u niet alleen tijd en energie, het schept ook een andere band als u er goed aan doet. “Ik vraag meisjes graag om te videobellen, omdat het een heel rustige manier is om haar te zien terwijl ze op haar hoede is en om een een-op-een gesprek te voeren zonder dat er een diner op tafel staat”, zegt Elco, 25. virtueel kun je nog steeds voelen of er een vibe is. “

Zorg voor een game plan.

Steek je hand op als je een hekel hebt aan de sms-tango van ‘Waar moeten we heen?’ en “Wanneer ben je vrij?” Idealiter zouden jullie allebei met een optie moeten komen, zodat niemand het gevoel heeft dat zij de enige zijn geweest die moeite deden. “Ik ben altijd de datums aan het plannen. Ik heb niet het gevoel dat jongens met wie ik match erg vooruitstrevend zijn, “zegt Preshaan, 27.” Misschien leggen ze de bal in mijn baan omdat mijn Tinder-profiel en Instagram behoorlijk avontuurlijk zijn. ” Als je de organisator moet zijn, zorg dan voor een routine zodat je jezelf niet uitput om over nieuwe ideeën te brainstormen. “Het is oké om een ​​go-to date te hebben om te voorkomen dat je erover nadenkt”, zegt relatietherapeut Dave. “Kies iets dat je leuk vindt en dat je een gevoel van comfort geeft.” Preshaan heeft zijn eigen beproefde date formule. “Ik heb er wetenschap van gemaakt”, zegt hij. “Ik neem ze mee voor een wandeling naar de kade, we halen bier op het balkon met uitzicht op de stad en [als het goed gaat] gaan we terug naar mijn appartement en drinken een glas wijn op mijn dakterras.” Zie het als een experiment; als je de omgeving als een constante zet, kun je je concentreren op wat verandert: jouw gezelschap

Ga verder dan alleen maar drankjes halen.

Natuurlijk kan het geen kwaad om een beetje moed in te drinken, maar er zijn veel interessantere ijsbrekers. “Het kan veel druk vergen om een eerste date te kiezen die interactiever is in plaats van een drankje of diner”, zegt Dave. Je zou bijvoorbeeld naar een plek kunnen gaan met games of livemuziek – dit zal je laten gaan en je competitieve kant laten zien. Of vermijd het nachtleven helemaal en kies voor een buitenactiviteit. “Ik heb een museapas voor alle musea in Nederland”, zegt Wesley.’” Vera’s ideale date is vergelijkbaar. “Tijdens de warmere maanden ga ik graag met een fles wijn naar het park”, zegt ze. “Je hoeft je geen zorgen te maken dat u veel geld uitgeeft, het zijn slechts twee glazen per stuk en het is buiten. Win-win. “

Follow-up na de ontmoeting.

Niemand houdt van het gevreesde grijze gebied. Kom ter zake door in te checken hoe zij denken dat de date is verlopen.”Ik ben het type dat dingen overdrijft”, zegt Pam. “Ik dacht dat ik een goede radar had, maar het lijkt erop dat elke date een doodlopende weg is.” Probeer de volgende dag een eenvoudige, duidelijke sms te sturen. ‘Ik heb er geen probleem mee om te zeggen:’ Bedankt dat je me uit de kast hebt gehaald. Ik heb echt een geweldige tijd gehad. Laat me weten of je het nog een keer wilt doen ”, zegt Caitlin. Met dat ene bericht kun je ontcijferen hoe de andere persoon zich voelt en dagen van twijfel wegnemen terwijl je wacht tot ze eerst een sms sturen. “Het lijkt misschien te lichtgeraakt of new age-achtig, maar ik geloof echt dat als je uit vriendelijkheid en dankbaarheid komt voor de ervaring, het hen ervan weerhoudt lullige dingen te doen, zoals ghosting,” zegt O ‘Neil.

Gerelateerde artikelen over (Tinder) dating advies: